Poslední diskuse

2. závod JČFL - Vltava 20

První závod Jihočeské feederligy se mi nechtělo popisovat a ani nebylo co. Na tradičním závodním úseku Nežárky nikomu nic nebralo, chytlo se jen pár náhodných ryb. Na Novém Dvoře Vltavy 20, další tradiční trati, dobře zarybněné, jsme si chtěli spravit chuť, jako na sviňu to bylo ale totéž v bledě modrém. Ryb se pochytalo víc, výsledky byly pestřejší, ale trápili jsme se všichni tak jako tak. Navíc lilo.

Z původních 19 přihlášených se pět odhlásilo, vesměs kvůli počasí a ze 14 zbývajících jeden nedorazil. Vylepšili jsme tabulky k označení sektorů, pořídili tlakovou trubku na signalizaci časů. Organizačně bez chyb.

Do prvního kola jsem vylosoval střed pole - B2. Několik úseků kolem mě na obě strany (včetně mě) nechytlo ani rybu. Chytaly samozřejmě hlavně kraje, víc áčko. Vyzkoušel jsem možné i nemožné, háčky, nástrahy, vzdálenost, montáže - marně. Své sehrálo asi i to, že se mi nepodařilo sehnat plánované krmení a chytal jsem na nějakého vonavějšího obyčejného Trapera, kterého jsem měl z loňska doma. Jediné positivum bylo první nasazení nového Preston plata a držáku na plátěnou misku k mému křeslu Korum. Plátěná miska se zapínacím víkem se do deště zvlášť hodila. Z obojího jsem nadšený, každá taková fetiš nemůže neudělat rybářovi-pacientovi radost.

Do druhého kola jsem si vylosoval B7, forhont. Tušil jsem šanci něco s celkovým výsledkem ještě udělat, zvlášť když závodník přede mnou na tom místě něco pochytal. Hned po zakrmení jsem vytáhl karase a po dalších neproměněných záběrech jsem naivně myslel, že to půjde. To se samozřejmě nestalo a krom dvou cejnů jsem nic dalšího nevytáhl, před koncem pak už jen hrouzka. Z toho jeden cejn a hrouzek mi na to skočili při stahování. Protože se ale v béčku i ve druhém kole málo chytalo, stačilo mi to na jedničku v sektoru a celkově na 5. místo v závodě. To byla po tragickém výsledku prvního kola dost klika. Jedničku ve druhém kole na áčku dělal forhont s cca 2,5x větší délkou než já.