Poslední diskuse

Nové místo na oblíbené řece

Po pár nepravidelných úspěších jsem se tam znovu vydal na další nové místo. O reliéfu dna jsem neměl představu, ale při zkažených náhozech blíž, než jsem měl zakrmeno, se mi blíž ke mně jevila menší hloubka než o 1-2 m dál - možná jsem chytal na rozhraní starého a nového koryta. Hned po zakrmení jsem začal chytat ryby a chytal je celé 4 hodiny. Ze začátku jsem zakrmil asi desíti 1,5 dcl zakrmovacími krmítky se sladkou kukuřicí, skořicovými kroupy, konopím a upečeným šrotem. Ve sladké sypké směsi do normálních krmítek jsem měl 0,5 dcl červů.

Co si zatím nedovedu vysvětlit je, že ryby nechtěly jinou nástrahu (rohlík, kolínko, peletky 12 mm, kukuřici) než červy. Při jiných nástrahách záběry nebyly vůbec, nebo byly nedotažené. Přitom na lovišti nebo okolo něj velké ryby byly, pro které by peleta nebo kolínko nebyl problém a úplná zima a studená voda taky ještě není.

Chyběl kapr, ale zvýšené osobáky u cejna (50 cm) a podoustve (40,5 cm) a nález nového nefrekventovaného místa na přecpaném revíru jsou lepší než kapr. Naštěstí 99% rybářů je pohodlných a chytá jen tam, kam se dá až k lovišti dojet autem.